2016-12-01

Write Your Self fick ansökningar från 15 länder

Ansökan för Write Your Selfs stipendier var öppen fram till den 30 november och intresset visade sig vara stort. Inom loppet av bara några veckor fick man in nästan trehundra ansökningar från 15 olika länder – Syrien, Sydafrika, Ryssland, Algeriet, Venezuela, Brasilien, Kroatien, Tyskland, Norge, Storbritannien, USA, Kanada, Belgien, Irland, Australien och Sverige.

Write Your Self hette tidigare Skriv Dig Själv och grundades år 2013 av Åsa Boström, och drevs 2013-2015 i koordination med Sveriges kvinnojourer. Undervisningen skedde digitalt och deltagarna var kvinnor och tjejer med erfarenhet av våld.

I början av 2016 övertog Åsa Boström ägarskapet och under våren har hon bildat ett team för att kunna nå ut brett och hjälpa så många som möjligt. De som ingår i teamet har själva erfarenhet av skrivande och trauma.

– Att ta makt över sin egen berättelse och kunna skriva sitt eget slut är läkande, säger Åsa Boström.

En betydande del i Write Your Selfs verksamhet kommer att vara att dela ut kostnadsfria stipendium i form av kurser och licenser. Det här var första året det skedde. Den 1 november öppnade Write Your Self sin ansökan inför de stipendium som ska delas ut 2017. Intresset var stort.

– Det märks att det är många som verkligen har längtat efter den här möjligheten, säger Åsa Boström, Write Your Selfs grundare.

Den här gången är det tio skrivkurser och tre licenser som delas ut.